logo-deboswachtererp

Eric en Theresia van Gennip en hun team heten u van harte welkom bij De Boswachter, ons koffie- en theehuis aan de Gemertsedijk 10 in Erp.
Onze voormalige boswachterswoning, aan de rand van natuurgebied ’t Hurkske, is in 2015 uitgebreid met een koffie-, theehuis en lunchcafé. De ideale start-, pauze-, of eindplaats voor een boswandeling, heerlijk om even uit te rusten tijdens uw fietstocht, maar ook dé locatie voor een langer verblijf: voor vergaderingen, workshops, of – gewoon – voor uw ontspanning. En wat dacht u van een verjaarspartij of een familieborrel zo in de natuur!

Het uiltje in ons logo is geen toeval. Natuurlijk: de uil staat voor wijsheid. Daarnaast noemen Erpenaren zich tijdens carnaval: de Uilen van Empeldonk. Maar bovenal staat ons uiltje voor de vogels die ons ’s morgens en ’s avonds gelukkig maken met hun vrolijke geluiden. Geniet met ons mee en kom eens langs.

Terras


In de wintermaanden zorgen wij binnen voor een huiselijke, knusse sfeer. In de zomer is het bijzonder goed toeven op ons terras, waar u altijd in het zonnetje of in de schaduw kunt zitten. Kom er gezellig bij en geniet van een welverdiend kopje koffie of heerlijke lunch. Liever een speciaal biertje? Dat kan natuurlijk ook. Hondenbaasjes met hun viervoeters zijn bij ons eveneens van harte welkom!

Omgeving-Boswachter-Erp

Omgeving


Naald- en loofbossen. Picknickplaatsen. Een prachtige vlonderbrug over een vennetje, waar u de kikkers in de poel kunt zien en horen. Bankjes om uit te rusten, of gewoon even te genieten van het uitzicht..

Het natuurgebied achter De Boswachter staat bekend als het Hurkske en is gelegen tussen Boerdonk en Erp. Het gebied heeft een oppervlakte van zo’n 170 hectare en bestaat uit een gemengd bos met poelen en vennen, waaronder het bekende Rauwven.

De Boswachter is begin- en eindpunt van wandelroutes van 2, 2 1/2 , 5 of 9 km. De paden zijn verhard en prima toegankelijk voor mindervaliden. Op verschillende plaatsen onderweg staan informatiepanelen. Parkeergelegenheid is bij De Boswachter ruim voorhanden én gratis.

Activiteit-Boswachter-Erp

Activiteiten

De bosrijke omgeving van De Boswachter nodigt uit tot sportieve activiteiten. Wij organiseren themawandelingen onder begeleiding van deskundige gidsen. Zo steekt u er nog wat van op ook! Heel veel informatie over onze flora en fauna.. want de natuur heeft zoveel moois te bieden!
Volg ons op facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Welkom-Boswachter-Erp

Openingstijden

Per seizoen passen we onze openingstijden aan. Meer informatie hierover vindt u elders op deze site. Voor groepsactiviteiten zoeken we graag met u mee voor het meest geschikte moment.

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws en onze acties.

logo-deboswachtererp